Tips om van energieleverancier te veranderen: gebruik de handige VREG-tool!

Ben je ontevreden over je huidige energieleverancier of denk je dat je te veel betaalt voor elektriciteit en aardgas? Dan is het misschien tijd om te overwegen om van energieleverancier te veranderen. Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen welke energieleverancier je gebruikt. Je kan dus op zoek gaan naar een energieleverancier die betere tarieven biedt en een betere klantenservice heeft.

Het veranderen van energieleverancier is heel eenvoudig en kan je heel wat geld besparen. Het enige wat je hoeft te doen is een nieuwe energieleverancier kiezen die betere tarieven biedt en een contract afsluiten. De nieuwe energieleverancier zal dan het nodige doen om de overstap te regelen. Je moet zelf niets doen.

De Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je snel en eenvoudig kan vergelijken welke energieleverancier de beste tarieven biedt. Op de website van de VREG kan je een vergelijking maken tussen de tarieven van verschillende energieleveranciers. Je kan zoeken op basis van je verbruik en je kan ook aangeven welk soort tarief je wil (vast of variabel). De VREG-tool is heel gebruiksvriendelijk en biedt een duidelijk overzicht van de verschillende tarieven.

Als je eenmaal een nieuwe energieleverancier hebt gekozen, moet je nog een contract afsluiten. Je kan dit doen via de website van de energieleverancier of via een vergelijkingssite. Het is belangrijk om het contract goed te lezen en te begrijpen wat erin staat. Let vooral op de prijs, de looptijd van het contract en de voorwaarden voor opzegging. Houd er ook rekening mee dat sommige energieleveranciers een opzegvergoeding kunnen vragen als je voortijdig het contract verbreekt.

Wanneer je eenmaal een nieuw contract hebt afgesloten, zal de nieuwe energieleverancier het nodige doen om de overstap te regelen. Je moet zelf niets doen. Je huidige energieleverancier zal je een eindafrekening sturen en de nieuwe energieleverancier zal je eerste factuur sturen.

Kortom, het veranderen van energieleverancier is heel eenvoudig en kan je heel wat geld besparen. De VREG-tool is een handige manier om snel en eenvoudig de tarieven van verschillende energieleveranciers te vergelijken. Zorg er wel voor dat je het contract goed leest voordat je het ondertekent en vergeet niet om de voorwaarden voor opzegging te controleren.

Doe de V-Test via deze link.